Veterinair MRI Centrum Nederland
MRI scans voor huisdieren 078-6300055 www.mrivoordieren.nlVoorafgaand aan het onderzoek

U kunt alleen op verwijzing van een dierenarts of dierenarts-specialist bij ons terecht. Voor het onderzoek is het van belang dat wij over alle medische gegevens van uw huisdier beschikken. Om overbodige onderzoeken te voorkomen, vragen wij u of uw dierenarts voorafgaand aan het onderzoek de gegevens aan ons door kan geven via de fax (nummer 078-6309310) of via e-mail info@vet-mri.nl. Wij vragen u ook eventuele röntgenfoto's mee te nemen. Aangezien uw dier onder narcose gebracht moet worden, is het noodzakelijk dat uw hond of kat goed door uw dierenarts onderzocht wordt, om te zien of er bij de narcose extra risico's verwacht kunnen worden (het zgn. pre-anaesthetische onderzoek). Natuurlijk zullen wij uw hond of kat zelf ook nog onderzoeken voordat wij het dier onder narcose brengen. Hoewel de risico's van narcose dan erg klein zijn, wijzen wij u er op dat elke narcose een risico met zich meebrengt. Omdat uw dier onder narcose gebracht wordt, is het noodzakelijk dat u uw hond of kat geen eten geeft vanaf de 18.00 uur de dag voor het onderzoek. Het is wel belangrijk dat uw huisdier drinkt!Het onderzoek


U wordt bij binnenkomst ontvangen aan de balie, waarbij uw gegevens opgenomen worden in ons bestand. Daarna zal uw dier kort onderzocht worden door een dierenarts en onder narcose gebracht worden. Tijdens de narcose wordt het dier goed door ons in de gaten gehouden dmv monitoren.


Dan wordt uw hond of kat in het MRI apparaat geplaatst en goed gepositioneerd (uw dier moet goed en langdurig recht liggen voor het onderzoek). Nu kan het eigenlijke onderzoek beginnen. Het onderzoek bestaat uit verschillende onderdelen (sequenties), zodat de weefsels op diverse manieren in beeld gebracht worden. Bovendien zullen de belangrijke onderdelen in verschillende richtingen bekeken worden. Na dit onderzoek zal het vaak nodig zijn contrastmiddel in te brengen en diverse onderdelen van het onderzoek te herhalen. Zoals u begrijpt kost het onderzoek dus enige tijd, meestal wel een uur. Natuurlijk zorgen wij voor koffie en thee.

Wij zullen u hier in Dordrecht ook nog wel op wijzen, maar waarschuwen u hier alvast voor het volgende: door het sterke magnetische veld kunt geen bankpasjes, creditkaarten, horloges e.d. meenemen de ruimte in. Ook als u een pacemaker, gehoorapparaat of insulinepompje heeft raden wij u af de ruimte te betreden. Na het onderzoek laten we uw dier weer bijkomen en zullen we de uitslag van het onderzoek zo mogelijk direct met u bespreken. In sommige gevallen echter, zal het nodig zijn dat we op een later tijdstip de resultaten nog bekijken en bespreken en kunnen wij mogelijk niet direct een uitslag geven. In alle gevallen krijgt de verwijzend dierenarts zo snel mogelijk de uiteindelijke uitslag van ons, meestal dezelfde dag.


Als uw dier weer voldoende wakker is, sturen wij u weer terug naar uw dierenarts die met u de uitslag van het onderzoek zal gebruiken om een plan te maken voor de eventuele behandeling. Voordat u vertrekt vragen wij u wel met ons af te rekenen. Dit kan contant, liever hebben wij een betaling met PIN. De kosten van het onderzoek variëren (afhankelijk van het gewicht van het dier) van zo'n 750 tot 950 euro.KvK nr : 24485906   -   Bank Rekening nr : NL68INGB0653571992   -   BTW nr : NL 814450702